Sportief en gezond

BS De Wegwijzer, een sportieve school!

Roland Jansen

Combinatiefuctionaris Beweegteam Onderwijs
Sportbedrijf Tilburg

 

 

Sportieve school

Plezier in bewegen vinden we belangrijk. Dit draagt bij aan de motorische, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van onze kinderen. Het grote aanbod van beweegactiviteiten en samenwerkingen met gemeente Tilburg en sportverenigingen sluit hier op aan.

Bewegingsonderwijs

Alle leerlingen krijgen één keer in de week les van onze vakleerkracht Bewegingsonderwijs. De tweede les wordt verzorgd door de groepsleerkracht.
ReesSport

ReesSport

Het naschoolse beweegaanbod. Waar wekelijkse activiteiten worden gegeven door de vakleerkracht, een sportvereniging of een groot evenement met andere scholen in de Reeshof. Een extra beweegmoment, kennis maken met nieuwe sporten en samen spelen staat hier centraal.
Schoolplein 14

Schoolplein 14

In september 2016 hebben wij schoolplein14 geopenend: een uitdagend schoolplein wat samen spelen stimuleert en het leren respecteren wordt bijgebracht.
Citytrainer Junior

Citytrainer Junior

In de pauze gaan Citytrainers Junior naar buiten om extra beweegactiviteiten te geven op het schoolplein. Dit zijn leerlingen uit groep 8 die de Citytrainer Junior opleiding hebben gevolgd waar ze heb begeleiden, bedenken en differentiëren van spellen.

Vakantietoernooien

Ook in de schoolvakanties kan je actief bezig zijn. Onze school doet mee aan het vakantietoernooi basketbal, zaalvoetbal, zwemmen, atletiek, veldvoetbal en de Warandeloop.
Koningsspelen en sportdag

Koningsspelen en sportdag

Elk jaar doen we mee aan de feestelijke en sportieve Koningsspelen en hebben we een sportdag.

Log in